Detachering

Detachering voor korte en lange termijn oplossingen

Bij detachering worden professionals op projectbasis ingezet bij opdrachtgevers. Dit kan voor een korte termijn, maar ook voor een langdurige oplossing. Het doel hiervan is het vergemakkelijken van het aannemen van personeel. Dit omdat de HR afdeling niet langer op zoek hoeft te gaan naar geschikt personeel. Zeker omdat veel bedrijven gespecialiseerd zijn in bepaalde branches kunnen ze direct gekwalificeerd personeel leveren vanuit hun eigen personeelsbestand.

Verschil tussen detacheren en uitzenden

Een detacheringbedrijf is niet hetzelfde als een uitzendbureau, omdat een detacheerder alleen maar mensen in eigen dienst heeft. Een uitzendbureau heeft zowel mensen in dienst als mensen die tijdelijk worden uitgezonden. Bij detachering zijn beide partijen verantwoordelijk voor de veiligheid van het personeel. Hierbij is het detacheringbureau verantwoordelijk voor de afdracht van premies en belastingen van de medewerkers.

Hoe werkt detachering?

Het detacheringbureau zoekt naar opdrachtgevers voor de eigen medewerkers, waaraan ze deze kunnen uitlenen. De medewerkers zijn daarbij formeel in dienst van het detacheringbureau, ook al werken ze bij de opdrachtgever op locatie. De medewerker werkt dus via het detacheringbureau bij de opdrachtgever, maar de medewerker heeft een arbeidsovereenkomst met het bureau. Meestal is het niet wenselijk dat personeel na een periode rechtstreeks wordt aangenomen door de opdrachtgever, maar soms gebeurt dit toch en dient hiervoor een vergoeding te worden betaald.

Meer weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Heeft u behoefte aan detachering in de facilitaire dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers.SDG Facilities te Amersfoort verzorgd al jarenlang personeel op het gebied van facilitaire dienstverlening voor diverse toonaangevende bedrijven.