Detacheringbureaus

Detacheringbureaus en de voordelen

Detacheringbureaus “verhuren” werknemers uit aan een derde partij. Dit heeft als voordeel dat de mensen die worden ingehuurd via een detacheringbureau niet op de loonlijst staan bij de bedrijven waarvoor ze werken. Deze mensen staan namelijk op de loonlijst bij de detacheringbureaus die deze mensen heeft geleverd.

Minder verplichtingen

Voor bedrijven betekent dit dat ze niet langer zelf verantwoordelijk zijn voor de arbeidscontracten en de daaruit vloeiende rechten en plichten. Deze lastenverlichting kan een reden zijn om over te gaan op het inschakelen van personeel via detacheringbureaus. Het bedrijf dat gebruik maakt van detacheringbureaus hoeft zich geen zorgen meer te maken over arbeidscontracten en afdracht van belastingen op de lonen die de medewerkers krijgen uitbetaald, aangezien het detacheringbureau deze taken overneemt.

Kostenbesparing

Dit bespaart u kosten, omdat een HR afdeling hierdoor aanzienlijk wordt belast. Omdat detacheringbureaus vaak gespecialiseerd zijn in een bepaalde beroepsgroep of branche, hoeft u niet langer zelf op zoek te gaan naar geschikte kandidaten voor uw openstaande vacatures, hetgeen natuurlijk ontzettend veel tijd scheelt.

Flexibiliteit

Aangezien u zelf geen medewerkers op de loonlijst heeft staan, betekent dit ook dat personeel ingezet kan worden naar gelang behoefte in plaats van contractuele verplichtingen. Indien u een medewerker niet  meer nodig heeft, hoeft u deze niet te ontslaan maar wordt deze door het detacheringbureau waarbij hij in dienst is elders geplaatst.

SDG Facilities – uw partner voor flexibele oplossingen

Bent u op zoek naar een detacheringbureau die specialist is in personeel op het gebied van facilitaire dienstverlening? Bezoek dan onze website en neem vrijblijvend contact met ons op.