Facility services

Facility services onmisbaar in ieder bedrijf

Vrijwel ieder bedrijf maakt gebruikt van facility services. Hoe groter het bedrijf, hoe meer diensten onderdeel zijn van facility services er worden ingezet. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van eigen mensen, maar het is ook mogelijk om facility services van a to z uit te besteden.
 

Wat wordt er precies onder facility services verstaan?

Deze afdeling zorgt ervoor dat producten en diensten worden ingekocht die nodig zijn. Is er intern geen afdeling die hiervoor kan zorg dragen, dan zorgt deze afdeling ervoor dat de expertise wordt ingehuurd. Hieronder valt het onderhouden van contacten met toeleveranciers en het afsluiten van eventuele contracten voor de producten en diensten die noodzakelijk zijn voor de facilitaire dienstverlening van de onderneming. De service level agreements van de afgenomen diensten zijn hierin een belangrijk onderdeel. De kantine en de organisatie hiervan is vaak onderdeel van deze afdeling. Zowel de inkoop van goederen als het onderhouden van apparatuur valt dan onder de verantwoordelijkheden. In sommige gevallen is ook zorg dragen voor de personele bezetting van dit bedrijfsonderdeel een taak van deze afdeling.
 

Meerdere aandachtsgebieden

De afdeling facility services is ook vaak verantwoordelijk voor de kantoorinventaris. Er wordt dan tevens erop toegezien dat het aangeschafte kantoormeubilair voldoet aan de voorgeschreven richtlijnen, zoals die van de ARBO.
 

SDG Facilities is uw partner

Heeft u behoefte aan mensen voor uw facilitaire afdeling? SDG Facilities levert al jarenlang de juist mensen voor diverse ondernemingen die werkzaam zijn in verschillende branches. Vraag ons daarom gerust om referenties!